Stens husrenoveringssida


Vad är detta för en konstigt hemsida kanske en och annan undrar som hamnar här.

De flesta som känner mig vet att mitt största intresse är inte att utföra renoveringsarbeten såsom tapetsera, måla, lägga golv eller annat. Efter flera år har dock hustruns påtryckningar brutit ner mitt motstånd och vi har påbörjat en omfattande renovering av vårt hem.

Även om jag aldrig varit i närheten av att lägga parkettgolv så har jag kastat mig handlöst över denna uppgift och lyckats få tll det i ett av våra rum med ett resultat som jag själv är ganska nöjd med med tanke på min brist på erfarenhet av denna typ av verksamhet.

Lördagen den 17 augusti 2002 började vi med att lyfta ut alla möbler och annat i rum nr 1 som var Rose-Maries rum. Målningsarbetet, som min hustru helt står för, startade på söndagen varvid mitt första golvläggningsförsök startade på måndagen. Om hur det gick kan ni se och läsa ifall ni klickar er fram till bilderna från Rose-Maries rum.

Efter Rose-Maries rum har vi gått på som en ångvält därhemma och i skrivande stund har vi avverkat hela huset när det gäller målning och parkettläggning.

Det som återstod enligt ursprungsplanen var kakel på väggar och golv i toalettrummet på plan 1 samt klinkers på en bit i hallen mellan dörren och fram till den lagda parketten. Dessa arbeten påbörjades den 20 jan 2003. Här har jag dock tagit till professionell hjälp eftersom det handlar om vårutrymmen med bl.a. värmegolv och annat och detta är inte att leka med för en amatör. Han som vi anlitat heter Giannis Galiatakis och är en mycket dukig, kunnig, väldigt trevlig och vänlig man som utför alla slags klinkers, kakel och snickeriarbeten efter alla gällande byggnormer.

Söndagen den 9:e februari 2003 påbörjades förberedelserna för att åtgärda badrummet på plan 2 med att plocka ner allt från väggar. På måndag skulle Giannis komma och sätta igång förvandlingen av detta rum i huset. Som jag skrivit tidigare var detta rum inte planerat för någon renovering men nu har det blivit så och det skall bli roligt när det är färdigt. Vad som däremot inte skall bli så kul det är att betala vad det kostar!

På dessa sidor kan ni se reultatet av våra renoverade rum. Så småningom kommer bilder på rummen när de är helt klara möblerade som det är tänkt.

Jag vill på inget sätt försöka konkurrera med Martin Timell och de andra husrenoverarna som figurerar på TV med att ge råd och dåd för hur man går till väga när man lägger parkett eller målar väggar. Jag är själv inne i en "learning by doing" fas och känner inte att jag är mannen att komma med goda råd i detta änme. 

Senaste uppdateringen av denna sida är gjord 2003-08-18 d.v.s. ett år och en dag efter att vi påbörjade vår omfattande husrenovering. I helgen som gått har jag haft hjälp av Giannis att montera en ny bänkskiva med tillhörande diskbänk samt omkakling av köket. Idag (18/8) kommer vår vän rörmockaren (Korman) och skall fixa fastsättning av ny kran till diskbänken samt avlopp för den nya vasken. Med andra ord så har vi hållt på ganska exakt ett år med vårt renoveringsarbete och nu tror jag att vi är färdiga, såvida inte hustrun kommer på några nya lysande idéer men det finns inte fler rum att fixa med för nästan allt är nytt i hela huset. Ja det skulle möjligen vara grovköket som det inte gjorts något med sedan vi flyttade in och där skulle, om inget annat, behövas lite ny färg på väggar och i taket. Klinker på golvet skulle vara snygg liksom lite kakel på några väggar men detta rum är besvärligt att fixa med för alla maskiner och prylar som står ivägen överallt. Vi får väl se vad som händer. Stay tuned.


Sidorna är anpassade att visas med en skärmupplösning på 1024x768. Naturligtvis fungerar det också ifall man har en lägre skärmupplösning men utseendet på visas sidor kommer då att skilja sig något. 
Sidorna har testats med Microsoft Internet Explorer 6.1, Netscape 4.78 och Mozilla 1.4 och de fungerar i alla dessa läsarna med vissa nyansskillnader.

Websajter med mycket bilder kan vara irriterande att titta på ifall man endast har tillgång "smalband" typ modem då nedladdningstiden för bilderna kan kännas minst sagt frustrerande. Hittills har jag experimenterat med olika bildstorlekar och komprimeringar för att minimera nedladdningstiden men känner att jag inte nått fram hela vägen så som jag önskat. Sitter man med "bredband" typ ADSL, kabelinternet eller rent av en T1/T3 lina finns inget att oroa sig för när det gäller min sajt. Har du modem vill jag varna dig för att det kan ta tid. Min förhoppning är att innehållet skall vara så pass intressant att du kan acceptera väntetiden!  Annars ät rådet att skaffa någon form av bredband. Du får mycket bättre prestanda när du surfar inte bara när du tittar på mina bilder!