Sten Pernemarks festsidaPå denna sida hade jag tänkt lägga in lite bilder som tagits på diverse fester av olika slag.
Det kan vara bilder av olika karaktär som visas exempelvis 50års fester, midsommarfirande, kräftskivor, och inte minst de berömda årliga MosseGiro festerna.

Anledningen till att jag väljer detta media till denna typ av bilder är att jag numera nästan bara använder digital kamera för att ta bilder och dessa kan vara lite svåra att distribuera till dem som har intresse att titta på dem. Ofta måste man komprimera och packa ihop bilder som sedan skall packas upp på ett annat ställe vilket i bland ställer till bekymmer för mottagaren. Likaså kan det bli problem att skicka stora mängder digitala bilder via mailservrar där man oftast har begränsat med plats till sitt förfogande.

Du som fått tillgång till denna sida är en utvald krets som av någon anledning har ett direkt intresse av någon fest där du sannolikt själv deltagit. Som du ser kommer det även då finnas fester du inte deltagit i och som då verkar mindre intresanta för just dig med du får gärna titta på de bilderna ändå!

Många bilder är tagna med hög upplösning som i sin tur ger en stor fil. Skulle jag lägga dessa filer på webservern skulle jag inte få plats med särskilt många bilder. Därför är jag tyvärr tvungen att dra ner kvalitén lite på bilderna när de skall ut på webben. Skulle du ha intresse av någon bild så hör av dig så skall jag ordna bilden i dess originalkvalité.


 
Till vänster ser har du länkar till några några fester som jag hittills hunnit lägga in. Fler bilder kommer vad det lider. Spara gärna sidan bland favoriter så hittar du tillbaka vid ett annat tillfälle.

Sidorna är anpassade att visas med en skärmupplösning på 1024x780. Naturligtvis fungerar det också ifall man har en lägre skärmupplösning men bilderna blir då så stora att man måste scrolla för att kunna se hela bilden. Sidorna har testats med Microsoft Internet Explorer 6.0, Netscape 4.78 och Mozilla 1.4 och de fungerar i alla dessa läsarna med vissa nyansskillnader

Websajter med mycket bilder kan vara irriterande att titta på ifall man endast har tillgång "smalband" typ modem då nedladdningstiden för bilderna kan kännas minst sagt frustrerande. Hittills har jag experimenterat med olika bildstorlekar och komprimeringar för att minimera nedladdningstiden men känner att jag inte nått fram hela vägen så som jag önskat. Sitter man med "bredband" typ ADSL, KabelInternet eller rent av en T1/T3 lina finns inget att oroa sig för när det gäller min sajt. Har du modem vill jag varna dig för att det kan ta tid. Min förhoppning är att innehållet skall vara så pass intressant att du kan acceptera väntetiden!