Sten Pernemarks Europasida


På denna hemsida är det tänkt att jag skall visa lite bilder som tagits i samband med resor i Europa.
I detta begrepp inräknas även resor i Sverige. Visserligen gör jag inte särskilt
många Sverigeresor men ibland händer det.

 
Till vänster ser har du länkar till några ställen som besökts. Det ser inte mycket ut för världen just nu men jag håller på att lägga in fler resmål så om du ger dig till tåls så dyker det upp fler bilder att titta på.

Sidorna är anpassade att visas med en skärmupplösning på 800x600. Natruligtvis fungerar det också ifall man har en högre skärmupplösning men utseendet på vissa sidor kommer då att skilja sig något. Sidorna har testats med Google Chrome, Apple Safari och Microsoft Internet Explorer och de fungerar i båda dessa läsarna med viss nyansskillnad.

Websajter med mycket bilder kan vara irriterande att titta på ifall man endast har tillgång "smalband" typ modem då nedladdningstiden för bilderna kan kännas minst sagt frustrerande. Hittills har jag experimenterat med olika bildstorlekar och komprimeringar för att minimera nedladdningstiden men känner att jag inte nått fram hela vägen så som jag önskat. Sitter man med "bredband" typ ADSL, KabelInternet eller rent av en T1/T3 lina finns inget att oroa sig för när det gäller min sajt. Har du modem vill jag varna dig för att det kan ta tid. Min förhoppning är att innehållet skall vara så pass intressant att du kan acceptera väntetiden!