Stens arbetskamratsida


Vad är detta för ett konstigt namn på en hemsida kanske vän av ordningen undrar.

Min tanke är att använda denna sida att lägga ut diverse bilder tagna från tillställningar där mina arbetskamrater (nuvarande och f.d.), deltagit på något sätt.

Anledningen till att jag väljer detta media är att jag numera nästan bara använder digital kamera för att ta bilder och dessa kan vara lite svåra att distribuera till kompisarna som kanske vill titta på mina alster. Ofta måste man komprimera och packa ihop bilder som sedan skall packas upp på ett annat ställe vilket i bland ställer till bekymmer för mottagaren. Likaså kan det bli problem att skicka stora mängder digitala bilder via mailservrar där man oftast har begränsat med plats till sitt förfogande.

Du som fått tillgång till denna sida är en utvald krets som av någon anledning har ett direkt intresse av någon tillställning där du sannolikt själv deltagit. Det kommer sannolikt även att finnas bilder där du inte medverkat men jag hoppas det ändå kan finnas ett visst intresse för dessa då du sannolikt känner någon eller några som är med så det är bara att smyga sig in på dessa sidor (jag kan ändå inte kontrollera vad du gör).

Många bilder är tagna med hög upplösning som i sin tur ger en stor fil. Skulle jag lägga dessa filer på webbservern skulle jag inte få plats med särskilt många bilder. Därför är jag tyvärr tvungen att dra ner kvalitén lite på bilderna när de skall ut på webben. Skulle du ha intresse av någon bild så hör av dig så skall jag ordna bilden i dess originalkvalité.

 
Lägg in sidan som ett bokmärke för att komma tillbaka till vid tillfälle för det kommer att bli många fler bilder vad det lider.

Sidorna är anpassade att visas med en skärmupplösning på 800x600. Naturligtvis fungerar det också ifall man har en högre skärmupplösning men utseendet på visas sidor kommer då att skilja sig något. 

Sidorna har testats med Microsoft Internet Explorer 6.0 och Netscape 4.78 och de fungerar i båda dessa läsarna med viss nyansskillnad.

Websajter med mycket bilder kan vara irriterande att titta på ifall man endast har tillgång "smalband" typ modem då nedladdningstiden för bilderna kan kännas minst sagt frustrerande. Hittills har jag experimenterat med olika bildstorlekar och komprimeringar för att minimera nedladdningstiden men känner att jag inte nått fram hela vägen så som jag önskat. Sitter man med "bredband" typ ADSL, kabelinternet eller rent av en T1/T3 lina finns inget att oroa sig för när det gäller min sajt. Har du modem vill jag varna dig för att det kan ta tid. Min förhoppning är att innehållet skall vara så pass intressant att du kan acceptera väntetiden!